torsdag den 8. september 2011

Vanillecupcake, opskrift


Vanille Cupcakes
Ca. 12 styk.

113g usaltet smør (hvis du bruger saltet smør, så udelad saltet længere nede i opskriften.)
130 g sukker
3 store æg
1 tsk. vanille essens eller kornene fra 1 stang god vanille 
Revet citronskal fra en stor økologisk citron 
200 g mel
1½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
60 ml mælk
Evt. 1 dl. creme fraishe eller a38. 

Husk det hele skal have stue temp. før du går igang. 

Smør og sukker piskes til det er godt blandet. 
Tilsæt æg, et af gangen, pisk godt efter hvert æg. 
Pisk vanilie i.
Mel, bagepulver og salt blandes i en anden skål.
Med lav hastighed på elpiskeren tilsættes mel blanding og mælk skiftevis i 3 trin: mel-mælk-mel.
Tilsæt evt. revet citronskal og creme fraishe. Den revne citronskal gir' en smule syrlighed til kagen som modstykke til den meget søde topping. Creme fraishen giver en mere fugtig kage. 
Formene fyldes lidt mere end halvt op. 
Bages i ovnen ved 180 grader i 18-20 min.



De her fik prinsessefarver og pynt som mine store pige godt kan li. De to farver får man ved ganske enkelt at putte to farver frosting i sprøjteposen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar