mandag den 26. december 2011

Glædelig jul med juletræs-cupcake


Så fik jeg endelig lidt tid til at lave cupcakes igen. Jeg har længe gerne ville lave en juletræscupcake, men det er lidt svært at stable frostingen op i en højde der ligner et juletræ, så jeg måtte være kreativ. :)

Selve cupcaken er den almindelige vanille-cupcake opskrift. Jeg sænkede ovnens temperatur for at se om jeg kunne holde cupcaken lidt mere flad, i stedet for de der små vulkaner jeg normalt får lavet. Det er noget kemi imellem bagepulver og ovn-temperatur, som jeg ikke vil kede jer med. Det lykkes fint og så kunne jeg smelte noget mørk chokolade og lave en base på cupcaken med det.

Så satte jeg små vafler på hovedet ovenpå cupcaken og så er de dekorerede med almindelig vanillefrosting med hvid og grøn farve.


De er nok ikke så nemme at spise forestiller jeg mig, så jeg lavdede nogle uden vaflerne også.

fredag den 9. december 2011

Honningkagehus og sugar cookies

Jeg opdagede lige at jeg jo helt har glemt opskriften på royal icing som jeg tidligere har lovet at poste. Nu har jeg brugt den et par gange for nylig, så nu kommer den.

I sidste uge lavede vi i familien et honningkagehus, det var fælles projekt, så farmand var arkitekt, mor leverede materialerne og vores 4-årige pyntede på livet løs.


Dejen er en honningkage/brunkage-dej. Der skal minutiøst arbejde til for at få huset til at passe sammen, ellers gaber alle samlingerne - hvorfor sidste års produktion af byggematerialer røg i skraldespanden.. Stykkerne kittes sammen med karamel (smeltet sukker) og så er vi klar til at pynte med royal icing.


Opskrift på royal icing: 
1 bæger pasteuriseret æggehvide
ca. 300g flormelis
1-2 tsk citronsaft
evt. lidt vand alt efter hvilken konsistens man er ude efter. 
Der skal piskes med god fart og længe (op imod 10 min.), du skal bruge sprøjtepose og tyl til at dekorere med.
Der kan naturligvis tilsættes farver som man lyster.

Resterne af dejen brugt til huset, blev brugt til første forsøg på sugar cookies. Det er småkager dekoreret med royal icing. 


Det tog 3 timer! Og gav god øvelse i at dekorere med royal icing. Først 'piper' man med den helt tykke royal icing rundt i kanten af småkagen. Venter lidt til kanten er tørret noget. Så tager man noget royal icing som er fortyndet med vand og fylder midten ud. Derefter kan der pyntes. Søg evt. på youtube efter sugar cookies, der er masser af videoer der viser hvordan. 

De her vakte lykke både på kontoret og i børnehavens julestue. 

torsdag den 8. december 2011

1. december cupcakes

Ja særlig julet blev det nok ikke, det skal skam nok komme senere, men jeg kunne ikke lade være med (igen) at lave den lækre chokolade cupcake med chokolade på. Det er altid et hit. Og så havde jeg eksperimenteret lidt videre med fondant-blomsterne så de kom på som pynt. Kollegerne var i hvert fald glade for dem.