tirsdag den 28. januar 2014

Teenage-turtle-cupcake

Hvad skal man dele ud i klassen når man fylder 6 år og skal dele ud i klassen? Gustav skulle i hvert fald have cupcakes med Teenage Mutant Ninja Turtles!

Værsgo 0. klassere:


Der er faktisk tale om en dej der minder meget om en lys lagkagebund-dej, blot med rørsukker og meget ægte vanille i. Det skulle være børnevenligt jo og så er der en almindelig smørcreme på toppen med lidt blå farve og så de søde og egentlig ret simple turtle-hoveder. Efter sigende en god succes hos Gustav og i klassen. 



mandag den 27. januar 2014

Smølfelagkage


Her er Marcus' fødselsdagslagkage. Marcus er smølfefan og så kom der lige en frø med til fødselsdagsfesten også. 

Det er en almindelig lagkage med lyse bunde og lagkagecreme (Meyers opskift med reduceret sukkermængde), ligesom i Hello Kitty-kagen fra dagen før. Der er jordbærmarmelade i - uden klumper tak - og så er bundene dryppet med mandarin-saft og der er lidt knuste makroner i. Kagen skulle med i børnehaven, så jeg håber den bragte lykke på stuen og ikke alt for mange skænderier om hvem der skulle have hvilken smølf :) 





Hello Kitty Fødselsdagskage

Til Hannahs 4-års fødselsdag skulle der være Hello Kitty på kagen og det skulle være lyserødt og med glimmer (sådan er det jo når man er 4! - det går over når man bliver 6.. ). Jeg har før lavet Hello Kitty kage til min egen datter og det er superhyggeligt at lave de små figurer med forskellige kjoler på. Jeg synes de blev rigtig søde!


Kagen er lyse bunde:
250 g smør
1,5 dl vand
3 store æg
400 g sukker
2 tsk vanillesukker
250 g mel
90 g maizena
1,5 tsk bagepulver

Smør og vand smeltet sammen og køles lidt af imens du pisker æg, sukker og vanille sammen til det bliver hvidt og luftigt. Vend de tørre ingredienser i æggemassen skiftevis med smørvandet. Dejen skal nu hvile i 15 minutter. Vend rundt igen og bag som kage ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Fyldet er en almindelig kagecreme (Claus Meyer opskift, dog med reduceret sukkermængde) og så er det rørt med lidt flødeskum for at gi det lidt mere luft. Så er der appelsinfileter i og lidt knuste makroner. Jeg dryppede bundene med lidt appelsinsaft og en lille smule Grand Marnier.


Fødselaren spiste efter sigende den lyserøde Kitty :) 

søndag den 26. januar 2014

Den sødeste bamsebjørn

Lørdag skulle lille Liva Marie døbes og hendes mor havde ville fejre med en sød kage. Jeg havde frie "designhænder" men begrænset budget, så indholdet er meget simpelt. Jeg måtte sortere i mine 1000 ideer til en dåbskage, men da jeg stødte på ham her bamsebjørnen kunne jeg bare ikke stå for ham og så var det ham der kom med til dåben. :)


Klodserne er rene fondant-firkanter. Det er mit første forsøg på klodser og jeg må indrømme at jeg nok skal have nogle bedre værktøjer til det, for jeg var ikke helt tilfreds med ensartetheden af dem, men jeg synes de blev søde med bogstaverne på. 

Indholdet af kagen er udelukkende chokoladekage og en chokolade-smørcreme samt en hindbær/lime-smørcreme. Det er en bastant kage, man spiser nok ikke et stort stykke. 


Ham her stjal billedet til festen og var med til at ønske Liva Marie tillykke med dagen og dåben. 


onsdag den 8. januar 2014

Oreo cupcakes

Jeg fangede ikke rigtig det der med Oreos før for et par år siden, nu synes jeg virkelig godt om dem og jeg tror de må være lavet med tilskud fra mælkeindustrien eller noget, for man SKAL bare have et glas mælk til når man spiser Oreos.

Jeg er flere gange stødt på Oreo-cupcakes på nettet, men der skulle et bankskifte til før jeg fik taget mig sammen til at lave det.. Ja, du læste rigtigt ;) Jeg skulle have møde med min nye bank i dag og det var en gammel kollega der tog imod og han sendte en uges tid i forvejen en sms hvor der stod "tager du ikke lige kage med", han kan godt huske noget om at jeg bager ind i mellem. Så havde jeg en undskyldning for at lave cupcakes til gamle og nye kolleger, så det blev Oreo-cupcakes med inspiration fra Sarahs Kager til opskriften, dog med egne tilføjelser.


Ja, de smager bare SÅ godt. Oprindeligt ville jeg have lavet en marengsfrosting til, og jeg var også ude i noget med en mascarpone-frosting for at gøre den lidt frisk til den søde kage, men jeg løb simpelthen tør for tid og så blev det en almindelig smørcreme med Oreos i og det var ikke noget problem. Jeg valgte dog at pipe lidt mindre frosting på dem end jeg normalt gør for ikke at det skulle blive vammelt.. 

Opskrift på 24 oreo cupcakes:
150 g smør, stuetemperatur
150 g brun farin
50 g muscovado sukker (ellers bare yderligere 50 g brun farin)
150 g sukker
3 æg, stuetemperatur
2 vanillestænger
300 g mel
2 tsk. bagepulver
2 dl. Mælk, stuetemperatur
1 dl sødmælksyoughurt (hvis du ikke har så yderligere 1 dl. mælk)
10 oreos hakket i småstykker

Frosting: 
100 g usaltet smør (blødt)
ca. 1 pk. flormelis alt efter hvor stift man gerne vil have frostingen når man skal komme den på cupcaken
Lidt lun mælk og evt. lidt vanilleessens
6 pulveriserede Oreos (jeg skilte dem ad og brugte kun kiksen, kom det i en pose og kørte det godt over med min rullepind. 

Forvarm ovn til 180 grader
Del vanillestængerne, skrab kornene ud og bland dem med en lille smule af sukkeret for at skille kornene
Pisk smør, Muscovadosukker, brun farin, vanille og sukker sammen 
Pisk æggene i – et af gangen
Bland bagepulver og mel sammen
Bland lidt af mælken i smørblandingen og tilføj derefter lidt af melblandingen – forsæt sådan til alle ingredienserne er sammenblandet
Tilsæt youghurten
Vend de hakkede Oreos i dejen
Hæld dejen i papirformene – de skal være 2/3 fulde
Bag cupcakes i 20 minutter ved 180 grader
Når kagerne er bagt, skal de afkøles fuldstændig inden frostingen kommes på

Stort hit og alt er spist på begge arbejdspladser ;)